Vitaliteitscoaching

Vitaliteitscoach Doetinchem

In de ideale situatie wanneer al je 6 totems (slaap, ademhaling, stress, immuunsysteem, beweging en voeding) voor 100% functioneren. Dan is jouw energie niveau torenhoog. Je lichaam is fysiek sterk en de kans op ziektes is minimaal. Uiteraard heeft iedereen ergens in zijn of haar Totem een gat zitten. Het is voor jou de kunst om het gat zo klein mogelijk te houden. Hoe je dit kunt doen? Als jouw vitaliteitscoach ga ik je helpen om je klachten aan te gaan. We gaan werken aan je vitaliteit. ‘A new way of life’ die past bij jou voor een optimaal vitaal leven!

Herken jij deze punten?

Ik voel mij moe en futloos

Ik heb last van maag- en darmklachten

Ik heb last van slapeloosheid

Ik heb hoofd- en nekpijn in tijden van stress

Ik heb last van pijnlijke spieren en gewrichten

Wat is vitaliteit?

Wanneer we het hebben over vitaliteit, hebben we het over een gezonde geestelijke en lichamelijke gesteldheid. Is het lichaam sterk en vitaal dat het zich kan herstellen en aanpassen aan elke prikkel waar het lichaam aan wordt blootgesteld en dan hebben we het niet over het herstellend vermogen na het sporten. Het gaat dus om een totale aanpassing van fysieke en mentale processen die we in het dagelijks leven te verwerken krijgen.

Hoe ziet het vitaliteitsprogramma eruit?

 Als eerste starten we met een intake, hierin komen alle totems uitvoerig aan bod. We nemen de tijd, want zo kan ik jou een passend advies op maat geven. Je krijgt direct een voedingsadvies en een Totem Tool boekje mee naar huis. In dit boekje staan jouw persoonlijke doelen met een korte uitleg over de besproken totems. Daarnaast staan er voor een vliegende start recepten in. Zo heb jij een houvast voor het traject dat je in gaat.  

Als alles duidelijk is gaan we meten. Als een van de weinige doe ik een 12-punts huidplooi meting. Dit doe ik om accurate data te krijgen over het hele lichaam. Dit gaat in combinatie met een omvang meting van de romp en extremiteiten, bloeddruk meting, bloedsuiker meting en je gewicht.

Het Totem Tool boekje en de metingen die wij doen zijn een houvast om jouw fysieke en mentale vitaliteit in kaart te brengen. Samen reflecteren wij het proces en bekijken we waar meer aandacht aan besteed moet worden. Dit verschilt per persoon, want ieder persoon en ieder lichaam is anders. Ik blijf je ondersteunen tot jij je doel hebt bereikt: een vitaal leven. A new way of life!

Over mij

Zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met beweging, voeding en prestatieverbetering. Met een voorwaartse blijk ben ik altijd op zoek naar verbetering en efficiëntie.

In 2017 heb ik bij het Korps Mariniers de poort verlaten om te kunnen focussen op mijn passie: het menselijk lichaam. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen een eigen unieke aanpak nodig heeft om naar zijn of haar doel te komen. Of dit doel nou pijnvrij bewegen, afvallen, fitter worden of beter slapen is. Iedereen heeft een unieke aanpak nodig om zijn of haar doel te bereiken.

Deze unieke aanpak is gevormd door opleidingen uit verschillende disciplines te combineren.

Zo gaan we samen aan de slag

Intake gesprek

In dit gesprek krijg ik een duidelijk beeld van je hulpvraag om zo, samen met jou tot een plan van aanpak te komen. 

i

Agenda's naast elkaar

Door gelijk een aantal afspraken te plannen weet je waar je aan toe bent en heb je overzicht over je trainingen. 

Doelen halen

Als alles duidelijk is dan is er nog maar 1 ding te doen. Samen keihard werken om de gestelde doelen te behalen. 

Neem vrijblijvend contact op!